“We besparen energie door de toepassing van LED”

De gemeente Almere streeft erna de openbare verlichting steeds beter te maken. Betere levensduur, energie zuiniger, betere aansluiting bij de wensen van de stad. Almere groeit en daarmee ook het aantal lichtpunten in de stad. De uitdaging voor ons is het energiegebruik voor de verlichting in de hele stad te laten dalen.
  Op dit moment zijn er 45.000 lichtpunten waarvan  25% is voorzien van LED.
 
De raad heeft ingestemd met de bezuiniging opgave op beheer. Onderdeel hiervan is het vervangen van alle verlichting door LED armaturen. De komende 10 jaar zullen er jaarlijks zo’n 3000 conventionele armaturen worden vervangen door zuinige/slimme LED verlichting. 

Dit betekent een jaarlijkse toename van ca. 8- 10%, van zuinige/slimme verlichting, en een daling van ca. 4-5% per jaar in energieverbruik. De verwachting is dat na het uitvoeren van dit programma in 2026/2027  het gehele areaal is voorzien van zuinige/slimme LED verlichting en voldoet Almere ruim aan de doelstellingen van het energie akkoord.
 
Het gemiddelde energieverbruik van de toegepaste LED armaturen 14 Watt en in gedimde toestand gemiddeld 10Watt.  Het energie verbruik van de verouderde armaturen bedroeg gemiddeld 26 Watt en werden niet gedimd.

Share

Laat wat van je horen

*