Cubicycle, ontwikkeld door Flevobike

DHL heeft een nieuwe vervoerscombinatie in gebruik genomen voor binnenstedelijke distributie. Het gaat om een slimme trailer in combinatie met de DHL- containerfiets, de Cubicycle. De Cubicycle is ontwikkeld door Flevobike in Dronten.

Dit is een fiets op vier wielen met een afneembare container van een kubieke meter met daarin ongeveer 125 kilo aan zendingen. De containers worden voorgeladen in een operationele vestiging van DHL, per trailer naar het stadscentrum vervoerd en daar op de fiets geplaatst. Deze zogenaamde ‘City Hub’ voor cargofietsen kan tot vier containers vervoeren en maakt het mogelijk om grotere pakketten milieuvriendelijk in lastig bereikbare stadscentra te bezorgen en de retourstroom hiervan vanuit de stad te organiseren.

Lees meer…

Share

Reacties

 1. marianne van den berg zegt:

  Wist je dat Stadsreiniging van Almere van oude fietsframes door een bedrijf nieuwe fietsen laat maken. Een gerecyclede fiets dus. Jammer dat je die hier niet bij betrokken hebt.
  Afval, recyclen, up-cyclen is een wereld in beweging ook in Almere. Het zou goed zijn om die steeds mee te nemen in al je duurzaamheids thema’s. Probeer dwarsverbanden te leggen…(suggestie)

  • Kim Boerboom zegt:

   Dank je wel Marianne,
   ik zet het meteen op de site. We werken met maandelijkse thema’s. Volgende maand is het thema afval en recycling. De mooie initiatieven die er in Almere zijn komen dan zeker onder de aandacht!

Laat wat van je horen

*