Haal gratis keuzegids elektrisch rijden op!

DuurzaamAlmere.nl staat in mei in het teken van Schoon Vervoer. Zo wordt de Electric Freeway, de fietssnelweg tussen Almere en Amsterdam deze maand uitgelicht. De gemeente Almere en ForenZo, een mobiliteitsinitiatief van de ANWB, werken samen om forenzen te verleiden gebruik te maken van de zogenoemde ‘Electric Freeway’. Deze verbinding tussen Almere en Amsterdam Zuid-Oost voor elektrische fietsen en scooters  is nog dit jaar klaar. En natuurlijk kunt u in de winkel van DuurzaamAlmere.nl (Bordes 3) deze maand allerlei tips en adviezen krijgen over schoon vervoer en vinden er inspirerende bijeenkomsten plaats.  

Elke bezoeker van Bordes 3 krijgt in mei een fiets-route folder ‘het Klimaatommetje’ aangeboden en er wordt informatie verstrekt over diverse Almeerse initiatieven,  zoals Alfen, EV-Box, E-Scootes en elektrische scooter-leveranciers, Technische Unie, een Almeers bedrijf dat producten op het gebied van E-Mobility levert. Ook is er elke zaterdag het ”fietsrepair-cafe” van de Fietsersbond Flevoland met tips en trucs over alles wat te maken heeft met de fiets. Ook zal in mei DuurzaamAlmere (@duurzaam036) elke dag een tweet plaatsen over de Electric Freeway, een tip, of ‘’wist je dat..’’ Dit is een countdown, waarmee de opening van  E-freeway steeds dichterbij komt!

Gratis bij DuurzaamAlmere.nl

Elke bezoeker ontvangt een exemplaar van de ‘Keuzegids Elektrisch Autorijden’. De opkomst van elektrisch autorijden is niet meer te stoppen. Er rijden inmiddels tal van modellen op de Nederlandse wegen. Grote en kleine automerken hebben bovendien nieuwe typen op stapel staan. Opladen en actieradius vormen steeds minder een probleem. We staan aan de vooravond van een revolutie, vergelijkbaar met die van internet en mobiele telefonie. Zo’n innovatie roept vele, practische vragen op. De keuzegids elektrisch autorijden geeft antwoorden op veel van deze vragen.

 120706-omslag-Keuzegids

Oplossingen voor ondernemers
Op 3 juni organiseert DuurzaamAlmere.nl samen met  de gemeente Almere een netwerkbijeenkomst voor duurzame ondernemers waarin de focus ligt op de kansen voor bedrijven om het woonwerk verkeer van hun werknermers te verduurzamen. Vooral op kortere afstanden is de (elektrische) fiets of de e-scooter een snel, schoon, gezond  en voordelig alternatief voor de auto. Het voorbeeld van de Electric Freeway komt hierbij ook aan bod. Tijdens de bijeenkomst staan het zoeken naar slimme samenwerkingsverbanden en versnellingen centraal. Ondernemers kunnen zich aanmelden via info@duurzaamalmere.nl.

Gratis duurzame kids-workshops!

Elke woensdagmiddag en ook in de meivakantie hoef je je niet te vervelen! DuurzaamAlmere biedt in mei een keuze uit diverse gratis workshops. Wat dacht je van het maken van WalnotenBootjes, Fietsen pimpen of 3D schone voertuigen maken? Op 7,8 en 10 mei (10 tot 12 uur)  en elke woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur.walnotenbootjes

 

Share

Laat wat van je horen

*