Klimaatommetje Almere

Het Klimaatommetje Almere is een fietsroute van 18 kilometer die je op ontdekkingstocht brengt door het energielandschap in Almere. Het leidt onder andere langs het zon-eiland, windmolens en zeer energiezuinige woningen.

De fietsroute is onder andere te verkrijgen bij Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF), VVV Almere en tevens digitaal.

Het Klimaatommetje vertelt het verhaal van Flevoland en haar unieke, natuurrijke en energierijke landschap. Klimaatommetjes maken klimaatvriendelijke projecten in een mooi landschap op de fiets voor ieder beleefbaar. Ook is de fietsroute uitermate geschikt voor kinderen. Fiets samen met klasgenoten, vrienden, familie of collega’s mee en ontdek kansen voor energieopwekking en energiebesparing in de stad en het ommeland.

MooiFlevoland.nl
Op www.mooiflevoland.nl vindt de bezoeker een compleet aanbod van alle activiteiten op het gebied van natuurbeleving in Flevoland. Het project wordt gerealiseerd via de ‘LEADER-werkwijze’. LEADER geeft (bewoners-)organisaties en kleine ondernemers de kans om een bijdrage te vragen voor projecten die de leefbaarheid op het platteland bevorderen. Samenwerking met verschillende partijen in het LEADER-gebied is daarbij van belang. Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

 

Share