Lessons Learned Actief groen

Er is vanuit de burger behoefte aan een aanspreekpunt bij de gemeente over groen en groenbeheer. Ook is er een wens voor een platform of website waar vraag en aanbod worden samengebracht (gedacht kan worden aan zelf gekweekte groente en fruit of mensen die hun handen uit de mouwen willen steken). Aan de hand van succesvoorbeelden is  duidelijk dat door samenwerking van Almeerders onderling veel te bereiken is. Concrete ideeën waar sponsoring en meerdere partijen bij betrokken zijn, komen eerder tot uitvoering. Bewoners vinden eetbaar groen in Almere belangrijk omdat het gezond is, duurzaam en ook de saamhorigheid in de buurt bevordert.

Share

Reacties

  1. Bernie zegt:

    Ik ben op ook op zoek naar een aanspreekpunt. Als een van de eerste bewoners van de stripheldenbuurt heb ik de wens om onze buurt nog natuurlijker te maken. De afgelopen jaren hebben we onze wijk zien ontwikkelen tot een groene buurt met een verbinding naar het Kotterbos en aan de rand van de oostvaarders plassen. Wij wandelen veel met onze hond ( waar dat nog mag) en recreëren op verschillende manieren in deze omgeving. Gelukkig zien we een toename van buurtbewoners die actief en recreatief bezig zijn in de buurt. We zien steeds meer hardlopers, wandelaars, fietsers in verschillend vormen, skeeleren, kinderen die lekker buiten spelen. Ik zou graag zien dat de natuur meer de kans krijgt zodat er meer wilde bloemen kunnen groeien. ( ik gooi zelf her en der wat bloem en kruiden zaden in de natuur) misschien kunnen er stukken duurzaam ingezaaid kan worden. ( Engelse platelandstijl , scheelt ook in de onderhoudskosten) Nu wordt er minimaal 1 X pw alles plat gemaaid en op sommige stukken zien we wel 3 verschillende onderhoudsbedrijven in 1 week bezig! Bloemen zijn mooi en goed voor de vlinders en bijensoorten. Daarnaast is het super leuk om met de kinderen wilde bloemen zien of te plukken tijdens een wandeling en geeft het de buurt een natuurlijke uitstraling. Van mij hoeft het niet allemaal platgemaakte grasstukken te zijn.
    Een uitbreiding van de eetbare natuur zoals fruit en notenbomen, eetbare bessen struiken, kruiden zijn ook zeer gewenst!
    Een toename van faciliteiten voor sporters/ recreanten ( met name richting het Kotterbos . ( wat ” natuurlijke ” fitness toestellen , bijvoorbeeld rekstok of een situp bank) een waterpunt om te drinken.
    Verder pak ik tijdens het uitlaten van de hond veel zwerfvuil op. Ik kan het alleen nergens kwijt! Een paar vaste vuilnisbakken zou fijn zijn. Ik gooi het nu vaak in de containers die op straat staan . Als er ergens een aanspreekpunt is, dan hoor ik dat graag.

Laat wat van je horen

*